Outward Bound laat jongeren groeien

Sinds 2005 maken we het mogelijk dat een tiental leerlingen van de Praktijkschool van het Pantarijn uit Wageningen deelneemt aan een survivalkamp Outward Bound in Wales. Onder deskundige begeleiding ontdekken de leerlingen wat ze allemaal in huis hebben. Als je het lastig hebt is samenwerken de beste strategie. Ook dit jaar gaat een groep leerlingen uit onze regio naar Wales.

Outward Bound is dé organisatie op het gebied van survivaltrainingen die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. De organisatie bestaat sinds 1941 en beschikt wereldwijd over enkele tientallen outdoorcentra die zeer professioneel zijn opgezet. Outward Bound claimt dat een doorlopen cursus een leven lang bij blijft. Onze ervaring leert dat het inderdaad een positieve ervaring is met een grote en langdurige impact.

Onze Engelse zusterclub Mapperly selecteert een tiental jongeren uit Nottingham en wij selecteren de Nederlandse jongeren. Samen volgen zij de survivaltraining. Wederzijds respect en begrip voor andere culturen komen als vanzelfsprekend aan bod, net zoals teamgeest, verhogen van het gevoel voor eigenwaarde en vergroten van het zelfvertrouwen.

Praktijkschool Pantarijn

Het Praktijkonderwijs is een vorm van Voortgezet Onderwijs die bedoeld is voor leerlingen die (nog) niet de capaciteiten hebben om een VMBO-diploma te halen. De opleiding is erg praktijkgericht en leidt met veel stages en andere ervaringslessen direct op voor de arbeidsmarkt. De Praktijkschool die onze regio bedient is onderdeel van RSG Pantarijn en is gevestigd in Wageningen.